Aigan

I omkring sjunde klass hände det sig att jag fick boken In i det okända av min farbror i födelsedagspresent. Kunde inte fått en bättre present. Jag visste knappt ens att det fans sådana böcker! Jag läste om spöken och psi och magi och mycket annat och alla tankar blandades i mitt undermedvetna och där bearbetades de på metanivå. Drakar och Demoner blev ett medel att utveckla mina tankar om magi genom att man där kunde vare trollkarl. En gång då jag skulle hitta på ett namn till min magiker dök namnet "Again" upp i mitt huvud. Jag visste inte varför men jag blev mycket fäst vid det och började använda det namnet met än något annat. Med tiden stavade jag namnet 'Aigan', eftersom det var så jag uttalade det. Mina trollkarlar blev Aigan I, II, III, osv. Nu tror jag namnet har något med reinkarnation att göra. En av magikerna hade en häst vid namn Return, men då var jag mera medveten om betydelsen.

Vid runt 15 års ålder kom det en dag då jag skulle "personifiera" min rollperson, som det kallades. Jag skulle bland annat beskriva Aigans religion. Jag tyckte det skulle bli en rolig uppgift eftersom jag hade börjat få vissa ideer om hur magin skulle kunna fungera. Det var tankar som med tiden sakta hade börjat formats i mitt sinne. Så jag satte mig med penna och papper och för första gången började jag skriva ner mina tankar och den gången föll många bitar på plats och jag skrev och skrev och efteråt när jag läste vad jag skrivit för min fyra år yngre bror Fredrik så sa han att det lät som om det vore en ande som skrivit det här genom mig. Detta var vad jag skrev.

Sedan dess har ju förståss teorin utvecklats en hel del! Men i dagar efter jag skrev den var jag så nöjd att jag kände att jag kunde starta en ny religion, men jag ville utveckla den mera först. Det som gjorde att jag var så nöjd var att den förklarade precis allt, såväl sagornas magi som den som det stod om i "In i det okända".